FEMKE BRANDT

“Het nut van de vaas zit in de leegte.” ― Tao Te Ching

In relaties wordt betekenis gegeven aan onze menselijkheid. Ik wil bijdragen aan het vormen van geweldloze relaties die gebaseerd zijn op vertrouwen en onafhankelijkheid. Ik sta naast en achter iedereen die een einde wil maken aan alle vormen van onderdrukkende relaties die er om ons heen bestaan.

In mijn werkwijze als academisch docent, trainer en persoonlijk begeleider ben ik gericht op het observeren van alledaagse realiteiten en persoonlijke ervaringen en die in relatie te zien tot maatschappelijke sociale processen. Ik ben erg geïnteresseerd in de manier waarop machtsrelaties vorm geven aan sociale relaties, organisaties en de maatschappij. Door reflectie op de eigen positie kunnen we onze plek beter begrijpen en van daaruit verandering teweegbrengen.

De SUN Academy is een collectief dat bestaat uit autonome individuen die vrijwillig hun krachten bundelen om mooie samenwerkingsprojecten aan te gaan.

Tijdens mijn studie sociale wetenschappen aan de Vrije Universiteit in Amsterdam ben ik naar Zuid Afrika gereisd om daar onderzoek te doen. En eigenlijk ben ik daar nooit meer echt weggegaan. Verbonden door de wetenschap, vriendschap en liefde heb ik op verschillende plekken in het land ervaringen opgedaan als onderzoeker, docent en activist.

Ik hou van spelen/sporten, vegetarisch eten en van verhalen. Mijn wens is dat iedereen in de wereld zich in vrijheid kan verbinden.

Researcher | Trainer | Co-director Beneficial Technologies

www.bentec.co.zaLinkedIn