MARJOLEIN BURGERHOUT

Dancing in all its forms cannot be excluded from the curriculum of all noble education; dancing with the feet, with ideas, with words, and, need I add that one must also be able to dance with the pen?” ― Friedrich Nietzsche

Iedereen is opgezadeld met de opdracht om uit te vogelen hoe het leven werkt. Dat was niet alleen de taak van filosofen lang geleden, we staan allemaal voor dat vraagstuk: hoe geef ik vorm aan de tijd die mij gegeven is? Die enorme vraag bestaat uit hele kleine alledaagse vragen. Hoe geef ik vorm aan mijn dag? Hoe reageer ik op situaties? Hoe zorg ik voor mezelf, mijn vitaliteit en sociale gezondheid? Ik geloof dat we door middel van bewustwording beter worden in het vormgeven van een zinvol en boeiend leven.

Je kunt alleen veranderen waar je je bewust van bent. Zonder bewustzijn draaien we op de automatische piloot. We re-ageren, zijn impulsief, hebben niet door wat we eigenlijk doen. Vaak maken we bewustzijnsgroei door wanneer we iets nieuws beginnen, in een crisis belanden, of wanneer we zelf bewust pauze nemen. Bewust een pauze nemen, geeft je de kans om te observeren. In de verstilling ontdekken we de ruimte. Daarin schuilt onze ware vrijheid om te kiezen en te scheppen. Ik pleit voor een lichter, langzamer, vrij en authentiek leven.

Ik nodig deelnemers in trainingen vriendelijk uit om over de grens van het vertrouwde en gekende te bewegen. Daar kunnen ze ondervinden dat ze nog meer zijn en kunnen dan ze dachten. Muziek, meditatie en beweging (de ultieme pauzes!) maken vrijwel altijd onderdeel uit van mijn recept.

SUN Academy is voor mij een feestelijke bundeling van toegewijde getalenteerde coaches en trainers. We delen de liefde voor dit werk en brengen allemaal onze eigen unieke stijl in. Ik ervaar dit collectief als grote rijkdom in beweging.

Ik word blij van mijn hond. Met haar is elke dag lichter en langzamer. Met de camper en de hond eropuit maakt vakantiegevoel tot iets alledaags. Ik ben muziek en dans devoot en wens ooit nog DJ te worden.

Filosoof | Communicatie Trainer | Transpersoonlijk Coach | Founder Mindful Movement

www.marjoleinburgerhout.nl | www.mindful-movement.nl | Linked-In